Thursday, September 9, 2010

Selamat Hari Raya kepada geng yang aku kenal melalui blogging


Di ruangan yang sedikit ini,
Aku nak ambik kesempatan
Menyatakan kesyukuran kepada Allah yang dah temukan
aku dengan kalian

Aku yang sedang terkapaikapai mencari jalan selesai
Kepada bisikan dalam kepalaku yang dah semakin ramai
Ditemukan denganmu disaat aku dipisahkan
Dah tentulah ada hikmah disebalik perbuatan

Melalui ISA aku tahu pasal linking-linking
dan berblog walking
Melalui cikseraiwangi aku tahu pasal innit marketing
Dengan hambalialorstari dan Tok Sheikh sebagai tazkirah,
TintasiFakir dan Ziarah76 menjadi panah.
Melalui kulupsakah, Hilangpunca, Akuskizo dan kawan-kawan dari nuffnang, aku Menapak kaki
Merempuhi Ramadhan fourteenTHIRTYONE dengan selingan dari RTM3, hingga ke sini
Aku tentu tak lupa kepada Kem yang menyemarakkan semangat kewalian di blog ini
Atau najibjb yang mempengaruhi gaya penyampaian entry
pada kali hari ini

Sekali lagi aku ingin mengucapkan syukur ke hadrat Nya
Yang telah mengizinkan aku menyaksikan kasih sayang Nya
melalui mereka semua.

Dan yang last sekali tentulah yang paling special:
Untuk isteri:
Yang penyabar, understanding, gebu,
dan gigih dalam menjadi seorang ibu.
Alhamdulillah untuk semua ini.
Subhanallah.
Astaghfirullah.
Allah hu akbar. Walil laa hil hamd.
Semoga Allah memberkati kita semua dengan rahmat dan maghfirah Nya.
(Untuk ibu dan keluarga aku, terlalu sensitif. Aku menangis kat CC ni kang)
(Semoga korang taruk entry ni dalam blog korang jugak. Barulah lengkap linking. Hehehe)

8 comments:

achmad said...

bernas punya entry...
hahha

SCUBA said...

thanks

najib said...

thank ah bro,tapi nama aku bukan najibjb,nama aku najib jer ah .Anyway selamat ari raya

SCUBA said...

Tau. Selamat Hari Raya to you too

ziarah76 said...

scuba,
terima kasih di atas entry ini, semua tuan dan keluarga dirahmati Allah.
pandai juga tuan scuba membuat nukilan itu.
sekarang ni saya tengah penat beraya di sana sini, baru ni dapat bukak internet.
tengok2 ada pulak kengkawan buat tribute camni
jazakumullah khair...

SCUBA said...

selagi tuan TEGUR saya, selagi itu saya berterima kasih...

::cikserai:: said...

nama saya hanyalah cikserai..namun timekaseh sbb tambah wangi..heehehe..tapi tak perasan lak cikserai ade membantu pasal innit :)

SCUBA said...

saya pun dah luper..malas nak bukak archive nak cari bukti...pepehal pun, link la...

Lain-lain cerita berkaitan:

Related Posts with Thumbnails