Thursday, September 2, 2010

Peringatan Semula : Mari tinggalkan Internet Explorer dan gunakan google chrome atau Mozilla

Aku ingatkan semula kepada anda yang baru sampai ke blog ini: Sila gunakan Mozilla atau Google chrome untuk lebih menikmati blog ini. Aku tak pastilah link ni berguna ke idak. Kalau tidak, try cari kat sini atau sini.

Pagi tadi aku try guna I.E. Susah gila. Inilah perbezaan hasil kerja Steve Jobs (semangat baru) dengan Bill Gates (kerajaan). Hahaha.

Kau takkan mengerti selagi kau tak tengok MUG itu macamana aku tengok ia.

Kami Hanyalah Juadah Berbuka 2

Saya khidmat harini bang!
Kelakar. Aku ceritakan kisah aku dulu tu sebagai panduan kepada yang berpuasa, tips-tips pemakanan sebaik saja azan Maghrib berkumandang. Tapi ada orang anggap cerita tu ialah kisah pasal perjalanan kehidupan manusia dari alam rahim ke alam barzakhlah, cerita pasal politiklah. Tak kurang juga yang anggap cerita itu adalah cerita sekadar buat kelakar-kelakar. Aku tak kisah. Manusia akan nampak, apa yang diorang nak nampak.
Ini kerana aku lihat manusia begitu rakus ketika membeli juadah berbuka puasa dan masa diorang membuka puasa mereka. Setelah berkali-kali dikitar semula dalam dunia ni, aku dapati tak ramai yang berbuka puasa dengan cara yang aku dah kongsikan dahulu. Mereka tak buka poser dengan cik Amir (kurma) serta diorang mentekedarah sampai nak terkeluar lubang pusat masa bukak poser. Lepas tu melambat-lambatkan solat Maghrib. Ramai juga yang terus KO. Ada juga yang masih gagah meneruskan solat on time, walaupun perut penuh dengan nasik dan air lencheekang. Tak tasawuf langsung.

Lain-lain cerita berkaitan:

Related Posts with Thumbnails