Tuesday, December 21, 2010

Wahai Irwan


Wahai kamu,
Ye, AKU
Sedarlah...
Kamu hanyalah batu asah
Yang kesat dan bermuka dua
Satu kasar
Yang lagi satu lagi kasar

Kewujudanmu hanya dirasai bila ada yang tumpul
Selepas itu, kamu akan dilupai
Kegunaanmu hanyalah untuk seketika
Dan kemudian kamu akan dilupakan
Hingga tiba ketikanya

6 comments:

Pena Marhaen said...

kiata semua adalah batu asah yang mengasah parang dan pisau supaya tajam..namun diri sendiri semakin kasar,kesat dan menipis..

Shino said...

perumpamaan yg bgs utk org yg x kng jasa...

Dark Half said...

aku pulak faham cam lain

Irwan said...

yang penting marhaen, aku belum lagi berada di tahap nak jadi pisau macam diorang yang berupaya membelah dan menghiris.

Shino, aku cuma nak ingatkan diri aku, siapa aku sebenarnya sebab aku dah lama tak kena lempang kat sapa-sapa (sibuk melempang oranggg jer)

Dark: kau paham apa, wahai sahabat ku?

Dark Half said...

since kau dah terangkan,i'll take it as the answer
saje aku x tulis apa yg aku faham sbb aku takot salah faham

Irwan said...

tulis je la. Yang betul kita cantik kan dan mungkin ada pengajaran untuk aku.

Yang tak betul kita betulkan...walaupun aku pun tak betul jugokkkk

Lain-lain cerita berkaitan:

Related Posts with Thumbnails