Friday, October 29, 2010

The Arrivals?



Dark Half suggested aku tengok siri The Arrivals yang cerita pasal manusia dan Kiamat. Forumnya kat sini. Apa kata korang layan (baca) cerita pasal realiti pulak kat sini:  Siri ini bersambung sambung so jangan berenti bila dah habis. Susunannya pun disusun in such a way to make you all paham (dari tak tau hinggalah advanced). Dan korang boleh layan sampai ke entry yang terbaru. Selamat membaca dan mengerti! Seperti biasa, komen amatlah dihargai.
Ada yang melihat mug (realiti) itu dari depan

...ada yang dari tepi...

..ramai juga lihat dari belakang (ketinggalan)...
Kita akan lebih memahami jika kita berkongsi

7 comments:

Dark Half said...

Thanks for the feedback. Sebenarnya aku dah baca pendapat seseorang tentang The Arrivals ni, cuma nak tgk pulak apa pendapat kau. Nampaknya apa yg aku 'rasa'kan tu dah verified. Aku decide utk tak teruskan the 2nd episode dan lebih baik aku layan cter mug bunga kau

Irwan said...

pendapat hamka al kereta mayat ke? hahaha

Dark Half said...

a'ah.aku tengok beriya-iya betol readers hamka mengebom email smpai terpaksa bukak 1 entry utk jawap.ada yg smpai x boleh tdo malam akibat phobia dari menonton dokumentari tu..peh!padahal sourcenya dari Al-Quran jugak...sepatutnya dah lama kena phobia sebelum wujud The Arrivals tu kan..otak manusia ni kdg2 kena manipulate sket

Irwan said...

sebenarnya, konspirasi theori thrive on rearranging the nodules in our minds to create another line of understanding taht supports paranoias, obsessions, hate, etc.

For example:

For a somebody who is brought up in a good family, a beggar is somebody who needs to be helped.

But for a somebody who is brought up in a broken family, the same beggar means somebody who is lazy to help themselves.

dan freemasonry ialah 'hidden hands' kepada illuminati.

dan illuminati ialah thinktank dalam merealizekan persediaan menyambut dajal (kiamat)

dan dajal ialah ujian keimanan terakhir sebelum yang tak beriman dihapuskan dan dunia di reset semula (semua beragama tauhid)

Chenk Rahman said...

Keren sob...
Salam kenal, From: Chenk Rahman

Irwan said...

salam kembali chenk Rahman...sila beri tunjuk ajar

Lizzie Yasmin said...

bertukar pendapat dari belbagai sudut supaya lebih luas pengetahuan nya...

Lain-lain cerita berkaitan:

Related Posts with Thumbnails