Wednesday, December 29, 2010

Wali Dari Bangi (SuperNatural Nights)

My Future Game Night


"Kau tau apa sebab aku panggil kau orang semua malam ni?" tanya abang karkun. Atan dan Abu berpandangan. Diorang muka cemas. Brader bus stand kat belakang abang karkun. Macam simbolik pulak. Aku masa tu lebih menumpukan kepada bateri henpon yang sedang merekod perbualan ini kerana tadi tak sempat nak cas.

"Pasal blog saya, ke? Tabligh-Leak?" Tanyaku direct. Itu mengejutkan Atan dan Abu yang terus memandangku serentak. Brader bus stand muka cam takder kesan. Abang karkun pun sama.

"Tabligh-Leak tu idea saya" kata Abu pula. Abu bermuka series. Atan cuba bersembunyi sambil mengemaskan duduk sila nya. Aku baru masuk menu record. Ah! Start!

"Wan!" kata brader bus stand.
"Ye?" tanyaku. aku tak berselindung. Tindakan yang telah aku ambil, akan cuba kutegakkan walaupun basah. Kerana aku naktau apa komen mereka. Aku nak tau pasal semua ni sebab dalam tabligh takde sapa yang nak jawab kan. Dan aku tau masing-masing dah tau jawapannya. Apa salahnya kita semua berkongsi pendapat demi mempertingkatkan lagi keberkesanan usaha yang dengan gigih kita lakukan ini? Bukankah kalau disaat peperangan kita akan gunakan segala daya (selagi termaktub dalam garisan syarak) demi memastikan tertegaknya kebenaran, tak kiralah sapa yang menang atau kalah?

"Wan?" kata brader dah mula tersenyum. Abang karkun menggelengkan kepala sambil tersengih. Atan dan Abu muka blank.

"Malam ni second leg Malaysia Indonesia AFF. Kau rasa sapa menang?" tanya abang karkun.

"Ntah?" jawabku.

"Bagus" kata abang karkun.


Kami semua terus berhenti dan menangguhkan perbincangan sebab Supernatural dah start.

Lain-lain cerita berkaitan:

Related Posts with Thumbnails