Tuesday, November 2, 2010

Tawaran Hebat!


Adakah anda seorang yang bijak?
Adakah anda rasa bijak sebab anda ada PHD?
Adakah anda rasa anda bijak sebab anda kaya?
Atau..
Adakah anda rasa bijak sebab anda dikelilingi oleh orang
Yang menganggap anda seorang yang BERJAYA?

Apakah KEJAYAAN?

Berjaya ialah SELAMAT SELEPAS MATI
Dan untuk selamat di alam selepas mati,
Anda kena ada persediaan yang cukup
AMALAN.

Berapa juzuk Al Quran anda boleh baca dalam sehari?
Betul ke makhraj dan tarannumnya?
Paham ke makna dan mesejnya?

Berapa juta kali anda zikir dalam sehari?
Adakah zikir anda itu disertai dengan hati?

Berapa rakaat solat yang anda boleh buat dalam sepertiga malam?
Dan adakah anda benarbenar yakin solat anda itu KUSYUK?

Dan semua yang di atas, jika dilakukan pun,
Di tangga KEIKHLASAN manakah letaknya amalan itu?

Jadi, apakah BEKALAN anda untuk balik ke kampung nantik?
Cukup ke belanja nak cover hutang di MAHSYAR?
Ada balance lagi ke nak kasi Mizan tu point ke SYURGA?

Orang BIJAK ialah orang yang usahanya sedikit,
Tapi HASILnya BANYAK

Apakah USAHA ITU?

KEMBALIKAN SEMULA JIWA YANG TELAH JAUH
Kepada ALLAH


(ni baru dakwah)

5 comments:

Hakim Az said...

bagus untuk dibaca...

Irwan said...

Terima kasih Cik Hakim...Entry ni sebagai lempangan kepada diri sendiri yang ada terdetik niat (walau sedikit) nak sound orang

nurkaloi said...

sume tak cukup ag...huhuhuhu

Dark Half said...

well said,bro.buat kesekian kalinya,aku terkesima dgn ilham dari Allah untuk kau

Irwan said...

aku kalau nak berdakwah aku tak guna blog ni der...aku keluar tabligh jer terus....


amender la diorang nih...

Lain-lain cerita berkaitan:

Related Posts with Thumbnails