Thursday, October 28, 2010

Sepi itu Indah


Kesepian itu kadangkala adalah musuh
Kadangkala ia boleh membunuh
Ia boleh datang tatkala kita keseorangan
Namun ia bagaikan sumpahan
Bila kita rasa sepi semasa dikelilingi oleh kengkawan


Bila sepi aku mengerti erti rendah diri
Bila sepi aku mengerti erti abdi
Aku kenali si Maha Mendengar melalui sepi
Aku ketahui RahmatNya melalui sepi


Tapi sepi itu indah bila ada masa nak menikmatinya
Dan ia amat perit bila dalam keterdesakan
Kita dipaksa untuk melayaninya


Namun
Pada malam Jumaat ini
Aku bermohon
Agar Dia tidak biarkan aku kesepian



6 comments:

Irwan said...

Haaaah! Aku saja letak perkataan 'malam jumaat' itu sebagai punch line nak kasi lawak sikit benda berat ni...

jangan pikir bukan-bukan pulak...

sex is not one of the cause of this sepi-ness

Dark Half said...

pehhh...siap baca kepala otak readers tu..kekeke

baru jer nak layan puisi meruntun jiwa, kan dah tergelak pulak

Irwan said...

saja jer, dark...series sangat pun, tak best

Idalara said...

Dengarkan lagu sepi di blog sy...
memng hidup ini sgt sepi..

Idalara said...

Dengarkan lagu sepi di blog sy...
memng hidup ini sgt sepi..

Irwan said...

idalara: sepi seorang perempuan, tak sama dengan sepi seorang lelaki.

Setau saya, sepi seorang perempuan lagi dahsyat lagi sepi orang lelaki. Ntahlahh..

Lain-lain cerita berkaitan:

Related Posts with Thumbnails