Wednesday, October 13, 2010

kita mug dan realiti (kisah jin)

Apprearance dari Jin Gunung Kerinchi


Tak siapa tahu, bila malaikat itu dijadikan. Tapi yang pasti, golongan jin dijadikan selepas malaikat. Dan golongan jin telah meronda di dunia beribu tahun lamanya sebelum manusia. Merekalah pemakan tulang dinosor zaman dahulu. Mungkin sebab tu dinosor bersaiz besar (sebab ramai jin masa tu)

Golongan jin pada masa tu seperti manusia pada masa akhir zaman ni. Mereka juga ada status sosial, ada ketua dan ada kelompok yang terdiri dari pelbagai bentuk persepakatan dari ekonomi, teknologi, atau politik. Dan sapa yang tak kenal dengan puak yang bersekongkol dengan Iblis? Mereka ni macam freemason versi jin. Mereka ada kepala dan agenda mereka sendiri di samping merekrut seramai jin yang boleh, dalam peperangan mereka ke atas manusia..
Pengamal sihir yang 'murtad' diadili di mahkamah Iblis..KahKahKah

Tahap tamadun mereka amatlah tinggi jika kita nak bandingkan dengan pencapaian teknologi manusia. Jika tahap teknologi manusia paling tinggi ialah bioteknologi dan hadron collider, mainan teknologi mereka berlainan pula. Jika manusia rasa pelik dengan sebijik mug yang tiba-tiba materialize depan dia, kemudian hilang balik (majik), maka nak impress golongan jin yang MEMANG tak kelihatan adalah lebih hebat lagi. Majik cikai ialah ilusi. Alkemi pula ialah bidang majik yang paling mereka banggakan. Tapi sumer tu takde benda kalau mata dah memandang hanya Allah saja yang Maha Hebat. 
Ramai budak metal suka dengan konsep necro. Tapi tak ramai yang paham what the HELL is going on

Dalam penerokaan cara untuk menghasilkan 'askar' yang lebih berupaya dan tahan lasak dalam menyesatkan manusia, pihak jin freemason telah memfokuskan kepada membuat cross-breed antara golongan jin dan binatang-binatang dalam dunia. golongan ni, kepala hotak diorang bergeliga (macam gay manusia jugak). Jin bukan di tahap gay lagi. Gay itu membuang masa dan takde hasil. Diorang siap ada yang buat kambing tu sebagai bini, ada yang ambik ular sebagai gundik. Ramai juga yang suka merasuk ke dalam badan binatang dan main dengan binatang lain. Sebab aktiviti cross breed ini, lahirlah generasi jin yang separa haiwan macam watak-watak dalam kitab necromonicon. Tak siapa ambik tahu kenapa mereka suka betul create makhluk melalui genetic engineering. Dulu mereka main dengan hewan. Era zaman 30-an mereka mula heavy main dengan manusia pula. Mungkin sebab mereka takde, maka impian mereka ialah untuk 'materialize' di alam manusia. Mungkin sebab jeneral jin pada masa tu terpengaruh dengan program meningkatkan bilangan pengundi, ataupun mereka just plain perverts. Sekali lagi; tak sapa pedulik. Sehingga terhasillah pelbagai kelompok dan fahaman dikalangan jin sendiri.
Kisah popular dalam necromonicon: The cult of Ctulhu. Ni gambaran yog-sotot
Di kalangan manusia pun ada jin

Jin yang dihybreed dengan binatang, diorang ni buruk rupa dan perangai. Mereka ni paling lama hidup menyendiri (selain team Iblis) dan ikut kepala mereka sendiri. Mereka dikatakan mempunyai ilmu alkemi yang paling tinggi dikalangan jin. Mereka boleh materialize sesuka hati mereka dan amatlah ganas. Ada satu cabang ilmu yang mengajar manusia supaya berkebolehan mengawal mereka. Mungkin itu berlaku di zaman Nabi Sulaiman. Selain dari baginda a.s, tak sapa lagi yang berjaya mengontrol jin ini setelah menyeru dia keluar. Biasanya si pemanggil akan lumat dikerjakan oleh jin hybreed tadi (sebab tak cukup ilmu) ataupun jadi gila (sebab dipermain oleh mereka). Jin generasi yang ni telah hidup lama. Ada yang hidup dari zaman Nabi Nuh lagi. Ada yang beriman dengan Nabi pada zaman berzaman, tapi lebih ramai yang memilih untuk ikut kepala mereka sendiri sebab diorang ingat diorang paling berilmu (padahal diperdayakan oleh Iblis dan kuncu-kuncunya). Jin jenis ni amatlah ganas termasuklah kepada sesama kaum jin. Dengan manusia diorang tak pandang langsung. Last time Alister Crowley summon Azathoth, dengan dia-dia sekali ghaib sampai sekarang. Yog sototnya baru keluarkan satu tentakel. Orang kapir ingat yog sotot dah cukup gempak dah. Aku tak terbayanglah kalau malaikat camaner pulak...
Alister Crowley pikir dia dah wujudkan cult lagi power dari satanism

Dan seperti manusia, para jin juga berpuak-puak. Ada juga yang masuk Islam. Tapi jangan lalai. Sebaik-baik jin ialah sejahat-jahat manusia. Dan sejahat-jahat manusia ialah orang yahood. Bahkan orang yahood itu adalah mesej Allah kepada golongan jin kepada soalan kenapa mereka takboleh berada dalam ruang dan masa yang sama dengan manusia akhir zaman. Dunia dah nak kiamat. Semua orang tak sedia lagi untuk alam seterusnya di mana SEMUA makhluk sejak zaman Nabi Adam as hingga ke hari terakhir bumi, dikumpulkan di sebuah hamparan padang pasir yang luas, menanti giliran untuk diadili...

Nabi Muhammad SAW diturunkan untuk golongan jin dan manusia. Dan semua kita akan menempuh kiamat yang dah tak lama lagi ni. Dan untuk itu, artikel ini berharap agar semua memahami keadaan semasa dan hentikan perpecahan ini.

Kita golongan manusia kena bersatu. Samalah dengan golongan jin kena bersatu. Dan golongan jin dan manusia kena bersatu. Kita kena bersatu demi menyelamatkan diri kita sendiri di padang huru hara nantik. Jangan perasan la kita nak main dakwa-dakwi masa depan Allah di mizan nantik sebab KITA YANG SALAH. Tengok jer la dacing masing-masing tunjuk apa.

Sebenarnya, pihak jin dari dulu lagi nak buat appearance dalam dunia manusia. Tapi sebab manusia tak sedia, jadi diorang masih holdkan program ini. Tapi dengan tersebarnya cerita hantu, tahyul dan cerita mistik di dunia pada hari ini, maka saat yang di tunggu-tunggu semakin hampir. Rumah kosong pun semakin banyak, kan? Hehehe. Jangan berjiran dengan jin, cukuppp...Baik lagi berjiran dengan orang yahood. At least nampak...
Exploring gua dalam Masjid Al-Jinn

Soalnya, bersatu untuk apa? Bersatu untuk menghadapi ujian iman. Sebab dajal akan menyesatkan semuanya. Jin dan manusia.

Amatlah rugi jika kita berkesudahan merengkok di neraka selamalamalamalamalamalamalamalamanya sambil menyesal tak buat apa-apa masa kita ada masa.
Sedang sibuk beri bayan kepada jin

Ayuh! Hentikan perpecahan. Mulakan perpaduan!

7 comments:

kemm said...

oooh.. macam nih rupanya.. good insight. aku pernah tgk movie hellboy tu, ada scene yang nazi nk bukak portal, nk summoh 1 makhluk kat angkasa lepas (nampak cam tu la) aku tak sangka pulak betul2 mmg ada...? aku ingatkan Jin & manusia jer yang ada.. lain2 macam alien dr angkasa lepas tu..? ermm nk percaya jugak, tp aku percaya manusia lah sebaik2 kejadian, cuma tak belum reach ultimate potential lagi.. (walaupun ada dah wali2 yang dah reach peringkat tertinggi, tp manusia secara umum nya belum lagi la..)

Irwan said...

sebenarnya, aku nak cerita pasal asal usual kejadian jin, tapi termengarut pergi necro pulak...nantik aku sambung balik

Dark Half said...

mesti kau tgh byk idea.semua skali nak masuk..heh
harap dpt sambung cter asal kejadian jin dan ilmu alkemi di kalangan jin dan manusia

segitujuh said...

bro... bila nak tasykil saya 3 hari?

Irwan said...

nantik aku akan buat entry untuk tayskil..for the time being, you can type 'ghash' dan search dalam blog ni and tayskil your self...

(aku terasa dengan komen ko ni..aku dok keluar dengan jemaah abang karkun jer..aku nak kembali jadi orang biasa dan keluar dengan student)

Anonymous said...

info yang bagus...teruskan..

Irwan said...

Anon, maaf. Mulai 2012, saya hanya cerita perkara yang ditanya saja kat blog ni. Kalau takde soalan, kuranglah posting.

Lain-lain cerita berkaitan:

Related Posts with Thumbnails