Tuesday, February 22, 2011

Jalan-Jalan Cari Makan!



Aku nak puji sebab cerita Jalan-Jalan Cari Makan dah ganti pengacara. Kalau dulu puas aku menahan bisikan setan tiap kali melihat rambut Serina atau tatkala beliau menyuap makanan pakai tangan kiri, kini tengahari Ahadku lebih tenteram dengan kehadiran Qushairi OAG. Mamat ni dulu aku kenal masa cerita destinasi budget. Dengar cerita dia ni balak Yuna.

Pepehal pun, aku harap Chee akan lebih menjaga budaya dan adab ketimuran dengan makan pakai tangan kanan. Lagi satu, sebagai menyahut seruan Jakim, disarankan agar kedai yang JJCM terjah tu, check sekali status sijil Halal.
Clock kan juga timing yang diorang nak ambik untuk sediakan meal tu dari order hingga ke hidang. Takdelah time korang datang, diorang display baek. Bila kitorang datang, servis cam hampeh!

Chee juga disarankan agar menjaga imejnya. Walaupun dia budak underground, tak bermakna dia bley pergi mana-mana pakai seluar pendek (cam dalam cerita Destinasi budget dulu). Kalau Yuna boleh jaga aurat, takkan Chee tak boleh? Marilah kita berubah sempena Maulidur Rasul ni...

Itu jelah kot. Tulis pepanjang pun macamlah diorang baca. Balik-balik Mazidul jer yang datang. Mentang-mentanglah aku pandai cakap Mandailing...

4 comments:

Dark Half said...

aku harap badan chi akan berisi sket pas jadi hos rancangan ni

Irwan said...

kahkahkah...dan rambut rebonding sikit

~* chirpy_chummy *~ said...

ggg.. eh, ensem ape rambut stylo dia tu.:p suke chi dgn yuna. wuhuuu~

Irwan said...

harap2 mereka menjadi laa

Lain-lain cerita berkaitan:

Related Posts with Thumbnails