Friday, December 10, 2010

Macamana dengan Jumaat pertama di tahun baru?


Bagaimana dengan Jumaat Pertamamu?
Adakah SEMALAM lebih bertakwa?
Adakah TAHUN ini lebih berwaspada?


Kerana tiada gunanya berazam
Dan seribu kata
Jika muka yang sama NI lah
Yang memungkirinya


Sempatkah kita sampai ke Ramadhan tahun ini?
Dapatkah kita mati dalam iman nantik?
Adakah esok
Akan lebih baik dari hari ini?


Pepehal pun, aku azam:
Nak banyakkan salam
Nak banyakkan 'Bismillah'
Nak banyakkan Insya Allah'
Nak tambah lagi ISTIGHFAR



Bismillah,
Astaghfirullah
Insya Allah
SUBHANALLAH!

3 comments:

Dark Half said...

masih terpikir pasal budak umur 17 tahun yg mati eksiden (lepas balik tution) dgn motor yg baru 4 bulan dibelikan oleh bapanya secara cash

tauu..xde kaitan. tapi kematian selalu je menghantui otak aku.and it makes me living in fear

Irwan said...

living in fear pasal death? tu dah tahap death metal tu dark...series tu..

Dark Half said...

org yg cukup bekalan,rasa rindu jer kat kematian..

Lain-lain cerita berkaitan:

Related Posts with Thumbnails