Saturday, August 28, 2010

Adab Makan : Ambil makanan yang terdekat dahulu

Apa yang korang belajar dari gambar ni?
1) Berpuashatilahlah dengan makanan yang paling hampir.
2) Takyah pergi jauh-jauh nak beli juadah berbuka'
3) Jangan ingat orang takde, CCTV takde
4) Mamat dalam gambar tu bukan makan, tapi sedang menyediakan makanan...

3 comments:

Fakeh said...

Cubalah google tajuk BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA AHLU SUNNAH WAL JAMAAH, maka akan fahamlah kita tentang hakikat bangsa ini. Dan cubalah google pula tajuk-tajuk berikut agar kita kenal musuh dalam selimut yang mencari peluang dan ruang untuk mengkhianati bangsa ini, iaitu:-

(a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

FAKEH KHALIFAH SAKA

Munafik Besar said...

salam, tuan Fakeh, terima kasih.

1) BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA AHLU SUNNAH WAL JAMAAH

memang telah banyak diperkatakan tentang ini. Saya sendiri ada menyediakan entry untuk ini, namun tidak siarkannya takut saudara kita mengumpat saya. Anyway, Bani Jawi ada kelebihannya. Namun, kelebihan ini semakin berkurangan sebab kekurangan kita menghargai hukum warak yang menjadi pegangan orang Islam (Melayu) di Malaysia. Sila search "Keterangan graf" dan baca dari older post (Interview dengan wali 3)

2) wahhabi: Orang kebanyakan menganggap bahawa politik Malaysia ada dua 'hidden hands'. Satu golongan bangsawan, satu golongan agama. Golongan bangsawan selama ini menguasai politik Malaysia, mewah, kini semakin tergugat dek kebangkitan golongan muda. Golongan agama pula, tak pernah diganggu dan idea memperkenalkan wahhabi ialah untuk mengganggu kesenangan hidup golongan ini. pepehalpun, kedua-dua perkara ini hanya menkataliskan kebangkitan kefahaman Islam di kalangan muda. Hahaha. Hidden hands; korang tetap akan kalah kat Malaysia..Sebab korang taktau kewujudan satu lagi golongan: PARA WALI dari susur galur keturunan dalam item (1) di atas. Dalam hal Wahhabi, bakawali dari Rembau (Sheikh Fuad dai yayasan Sofa sudah memulakan perjuangan di bidang ini dan diharap semua masjid dan surau menampalkan risalah kefahaman tentang bahaya fahaman Wahhabi)

3) Sufisme. Saya tertarik dengan post "Golongan sufi yang tertipu: dalam scribd awak tu. Saya salah seorang yang tertipu, tapi saya bukanlah sufi. Ramai orang sebegini di Rembau dan atas pemerhatian inilah, saya mengalihkan fokus payabesarpedas dari golongan muda ke golongan MELAYU

Anyway, boleh tolong ajarkan saya camana nak masukkan blog tuan dlm blog list saya? Senang saya nak baca lagi....

Jazakallah kepada tuan. Alhamdulillah Allah telah temukan tuan kepada saya. SAya ingat saya keseorangan...Jangan lupa doakan saya semasa LailatulQadar nantik...
Saya ada kongsikan camana nak dapat LailatulQadar TIAP-TIAP hari...cuba search kat blog ni...

Munafik Besar said...
This comment has been removed by the author.

Lain-lain cerita berkaitan:

Related Posts with Thumbnails